Στην Κύπρο σήμερα ο Καγκελάριος της Αυστρίας: Πότε θα συναντηθεί με ΠτΔ - Αναλυτικά το πρόγραμμα
Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Στόκερ.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα, ερωτηθείς, κατά την του στο 7ο Athens Investment Forum, για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, ο κ. Μανουσάκης ανέφερε ότι το έργο προχωρά ομαλά με τις υποθαλάσσιες έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη στα χωρικά ύδατα των δύο κρατών και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν εξελίξεις σε επενδυτικό επίπεδο.
Αναφορικά με τη διασύνδεση Κύπρου-Ισραήλ, σημείωσε ότι η μελέτη κόστους – οφέλους έχει ανατεθεί και θα είναι έτοιμη εντός του πρώτου τριμήνου του 2025.
Σχετικά με τις ρυθμιστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, είπε ότι είναι θέμα χρόνου να επιλυθούν δεδομένου ότι υφίσταται διακρατική συμφωνία και η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει λάβει επενδυτική απόφαση για τη συμμετοχή της στο έργο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις