ΠτΔ: Αναχωρεί τη Δευτέρα για το Μπακού - Η Κύπρος συμμετέχει στην COP29

ΠτΔ: Αναχωρεί τη Δευτέρα για το Μπακού - Η Κύπρος συμμετέχει στην COP29

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί αύριο, Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συμμετάσχει στη 29η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, COP29.

Η Σύνοδος θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της  κλιματικής αλλαγής, στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων της Συμφωνίας του Παρισιού και στην επιτάχυνση των προσπαθειών προσαρμογής και μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
 
Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην τελετή έναρξης της Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων την οποία θα προσφωνήσει και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.
 
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια των Εθνικών Δηλώσεων των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων όπου θα αναφερθεί στις θέσεις και δράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και τον περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν στην COP29, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν..

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 13 Νοεμβρίου, θα συνοδεύουν στο Μπακού, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Πολιτική Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών κα Θεσσαλία Σαλίνα Σιάμπου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE