«Ναι» από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη δρομολόγηση ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Άμυνας

«Ναι» από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη δρομολόγηση ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Άμυνας

Yπέρ της δρομολόγησης ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Άμυνας τάχθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας για την προσαρμογή σε σχέση με την κλιματική αλλαγή σε βιντεομήνυμά της στο φόρουμ του Χαναλχόμεν.

Όπως σημείωσε, «η Ευρώπη διαθέτει έναν εξαιρετικό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Θέλουμε να βασιστούμε σε αυτό και να δρομολογήσουμε έναν νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Άμυνας. Το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό μας πρέπει να είναι έτοιμο να συνεργαστεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι νέα Επιτροπή θα παρουσιάσει Στρατηγική για την ετοιμότητα της Ένωσης, επισημαίνοντας ότι θα εξεταστεί τι πρέπει να αλλάξει σε όλες τις πολιτικές της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Άμυνας για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, εστίασε και στις κρίσιμες αλυσίδες εφοδιασμού. «Οι πιο ζωτικές αλυσίδες εφοδιασμού μας πρέπει να είναι ανθεκτικές στην κρίση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση στην αμυντική βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ και όπως προσέθεσε «αυτό απαιτεί μια πραγματική ενιαία αγορά άμυνας, με περισσότερη διασυνοριακή συνεργασία, περισσότερη τυποποίηση και ισχυρότερο ρόλο για τις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού μας».

Τέλος, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ικανότητα της ΕΕ για παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, αλλά και μεγάλων ποσοτήτων όπως πυρομαχικά.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE