Χαρτσιώτης: «Συναντίληψη με ΑΚΕΛ για επιδιωκόμενο εκσυγχρονισμό ΝΥ - ΕΥ»

Χαρτσιώτης: «Συναντίληψη με ΑΚΕΛ για επιδιωκόμενο εκσυγχρονισμό ΝΥ - ΕΥ»

«Ωφέλιμη και παραγωγική» χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, τη συνάντησή του την Παρασκευή με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για τα νομοσχέδια που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Νομικής Υπηρεσίας (ΝΥ) και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (ΕΥ), σημειώνοντας ότι υπήρξε συναντίληψη σε σχέση με τον επιδιωκόμενο εκσυγχρονισμό και στις δύο Υπηρεσίες.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός σημείωσε ότι είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, και Βουλευτές του κόμματός του, «με τους οποίους συζήτησα τη φιλοσοφία και το όλο πνεύμα των διαγραμμάτων των νομοσχεδίων, που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

«Είχαμε μια ωφέλιμη και παραγωγική συζήτηση μέσα από την οποία υπήρξε συναντίληψη σε σχέση με τον επιδιωκόμενο εκσυγχρονισμό και στις δύο ανεξάρτητες Υπηρεσίες», είπε ο κ. Χαρτσιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρτσιώτης είχε ανακοινώσει κύκλο επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τους ανεξάρτητους βουλευτές και τους τρεις εμπλεκόμενους φορείς - τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, τον ΣΕΛΚ, και το Ανώτατο Δικαστήριο – πριν το Υπουργείο του αποστείλει επίσημα τα νομοθετήματα αυτά στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE