Μαγικές εικόνες από την αποψινή υπερπανσέληνο στην Κύπρο: Η τελευταία για το 2024 - Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι του Κάστορα»

Μαγικές εικόνες από την αποψινή υπερπανσέληνο στην Κύπρο: Η τελευταία για το 2024 - Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι του Κάστορα»

Αν είστε τυχεροί και η κακοκαιρία δεν έχει χτυπήσει την περιοχή σας, μπορείτε απόψε να απολαύσετε μια μοναδική στιγμή... τη λάμψη της πανσελήνου του Νοεμβρίου ή αλλιώς το φεγγάρι του Κάστορα.

Γιατί ονομάστηκε φεγγάρι του Κάστορα

Το φεγγάρι του Νοεμβρίου, ονομάστηκε φεγγάρι του Κάστορα από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Οι ιθαγενείς διαβιώντας κοντά στη φύση και παρακολουθώντας αυτήν και τα πλάσματά της, παρατήρησαν ότι κατά το μήνα Νοέμβριο οι κάστορες αρχίζουν και μαζεύονται στις φωλιές τους, στις οποίες έχουν νωρίτερα φροντίσει να μεταφέρουν τροφή, προκειμένου να έχουν επαρκή αποθέματα και να βγάλουν το μακρύ χειμώνα που βρίσκεται μπροστά τους και κατά τη διάρκεια του οποίου η ανεύρεση τροφής είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εξ αυτού και το όνομα της σελήνης του συγκεκριμένου μήνα.

Πολίτες στην Κύπρο κατάφεραν να φωτογραφήσουν την πανέμορφη πανσέληνο η οποία είναι η τελευταία του έτους.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, αυτοκριτική και τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, αυτοκριτική και τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE