Έρχεται η κακοκαιρία Alexandros - Καταιγίδες και χαλάζι στο «μενού» - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Έρχεται η κακοκαιρία Alexandros - Καταιγίδες και χαλάζι στο «μενού» - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία Alexandros και κέντρο στο Αιγαίο, κινείται αργά ανατολικά και αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, παρόλο που το πρωί σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο, οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και στα δυτικά παράλια και σταδιακά και σε υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να είναι έντονα, ιδιαίτερα στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στα προσήνεμα μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα στα βόρεια και στα δυτικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι έντονα. Από το βράδυ, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, σε δυτικές και βόρειες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο. Την Τρίτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE