ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δρ. Θεόδωρος Παναγιώτου στο ThemaOnline: «Η Δημόσια Υπηρεσία μπορεί να γίνει σύγχρονη μέσα από καινοτόμα προγράμματα»

Δρ. Θεόδωρος Παναγιώτου στο ThemaOnline: «Η Δημόσια Υπηρεσία μπορεί να γίνει σύγχρονη μέσα από καινοτόμα προγράμματα»

Όλοι ζητάμε μια καλύτερη Δημόσια Υπηρεσία και ο Δρ. Παναγιώτου μας εξηγεί αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Για το πρωτοποριακό «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τη Στρατηγική, Ηγετική και Διευθυντική Ανάπτυξη της Δημόσιας Υπηρεσίας», μίλησε στην ιστοσελίδα μας ToThemaOnline, ο Καθηγητής και Διευθυντής της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, Θεόδωρος Παναγιώτου.

Ο Δρ. Παναγιώτου, χαρακτήρισε το πολυσχιδές αυτό πρόγραμμα που αφορά την κατάρτιση και την εκπαίδευση διευθυντικών στελεχών της Κυπριακής Δημόσιας Υπηρεσίας σε διάφορους τομείς ως καινοτόμο. Εξήγησε επίσης το λόγο για τον οποίο φανήκαμε τυχεροί που εφαρμόστηκε την περίοδο 2012-2015 και όχι σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (Cyprus International Institute of Management) σχεδίασε και υλοποίησε το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο κατά 85% από τα Ευρωπαϊκά ταμεία.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να εντοπιστούν προβλήματα και αδυναμίες της Δημόσιας Υπηρεσίας και μέσα από την εκπαίδευση αλλά και την πρακτική εξάσκηση, να αποκομίσουν γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν τον στρατηγικό προγραμματισμό.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα 2.525 Διευθυντικά Στελέχη τη Δημόσιας Υπηρεσίας, που συμμετείχαν σε 126 εκπαιδευτικά προγράμματα και 100 έργα στρατηγικού σχεδιασμού, ενισχύθηκαν με ικανότητες και γνώσεις που αφορούν τη στρατηγική και την ηγεσία της διεύθυνσης.

Τέτοιου είδους προγράμματα στοχεύουν στην ανάπτυξη της αποδοτικότητας της Δημόσιας Υπηρεσίες όπως και την αποδοτικότητα τους ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

 Έτσι, αυτό που αναμένουμε και ευελπιστούμε είναι η Κύπρος να αποκτήσει μέσα από τον εξορθολογισμό και την διοικητική μεταρρύθμιση μια πραγματικά σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική Δημόσια Υπηρεσία προς τον πολίτη.

Αυτός ήταν και ο απώτερος στόχος του «Προγράμματος Εκπαίδευσης για τη Στρατηγική, Ηγετική και Διευθυντική Ανάπτυξη της Δημόσιας Υπηρεσίας», σύμφωνα με τον Δρ. Παναγιώτου.

 Δείτε το βίντεο:

 

Συνέντευξη: Τάσος Χριστοδούλου

Κάμερα: Έκτορας Γεωργίου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top