Η Ουκρανία χτυπάει με drones περιφέρειες της Ρωσίας - Μήνυμα Μακρόν στον Πούτιν

Η Ουκρανία χτυπάει με drones περιφέρειες της Ρωσίας - Μήνυμα Μακρόν στον Πούτιν

Κάτοικοι πολλών ρωσικών περιοχών ανέφεραν επίθεση από μη αναγνωρισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη το βράδυ της Τρίτης 19 Νοεμβρίου. Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις περιοχές στο Βορονέζ, το Μπριάνσκ και στο Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τα ρωσικά κανάλια Telegram ASTRA, Mash και Baza.

 
Μάλιστα τα ρωσικά μέσα αναφέρουν πως στο Μπριάνσκ 50 drones χτύπησαν σπίτια αξιωματικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που βρίσκονται κοντά σε στρατιωτική βάση της περιοχής.

Στο Βορονέζ, όπως αναφέρει ο περιφεριάρχης της περιοχής, πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο εργοστάσιο. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και όλοι οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν.

Μήνυμα Μακρόν στον Πούτιν

Την ίδια ώρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να υποχωρήσει από τις πυρηνικές απειλές, αφού η Μόσχα μείωσε το όριο για την έναρξη πυρηνικής επίθεσης νωρίτερα την ίδια μέρα.

«Να είστε λογικοί» και να αποφύγετε να δείξετε «επιθετική προσέγγιση στη διεθνή κοινότητα», προέτρεψε ο Μακρόν τον Πούτιν σε δήλωσή του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Η Ρωσία γίνεται δύναμη αποσταθεροποίησης», είπε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε πως η Ουκρανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς καθώς η Ρωσία στέλνει Βορειοκορεάτες στο Κούρσκ.

Η απόφαση του Πούτιν να αλλάξει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας ήρθε αφότου ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν εξουσιοδότησε την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει βαθύτερα μέσα στη Ρωσία. Η Ουκρανία χρησιμοποίησε έκτοτε πυραύλους ATACMS για να χτυπήσει μια εγκατάσταση στην περιοχή του Μπριάνσκ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυπη πενταμερή, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου και η ε/κ πλευρά η οποία ετοιμάζει τις αποσκευές της για να μεταβεί στην Ελβετία σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού για το κυπριακό, έχει χαμηλές προσδοκίες, για μια διάσκεψη που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE