Νοσοκομείο Αθαλάσσας: Νέες καταγγελίες - «Ασθενείς κοιμήθηκαν σε καναπέδες λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών»

Νοσοκομείο Αθαλάσσας: Νέες καταγγελίες - «Ασθενείς κοιμήθηκαν σε καναπέδες λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών»

Το Νοσοκομείο Αθαλάσσας βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, τα οποία «θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ψυχικά ασθενών και του προσωπικού», αναφέρει ο Κλάδος Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ καλώντας τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου και την ενίσχυση των υποδομών.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Κλάδος αναφέρει ότι παρά τη χωρητικότητα του νοσοκομείου για 100 ασθενείς, σήμερα νοσηλεύονται 141, με αποτέλεσμα οι θάλαμοι να έχουν υπερβεί τα όριά τους.

Προσθέτει πως χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά το οποίο, 3 ασθενείς στον θάλαμο εισδοχής ανδρών αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε καναπέδες λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών.

Επίσης αναφέρει πως η πίεση που δέχεται το νοσηλευτικό προσωπικό έχει οδηγήσει σε κατάσταση «επαγγελματικής εξουθένωσης» και διατυπώνει τη θέση ότι η έλλειψη επαρκών πόρων και ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού «δυσχεραίνει την παροχή ποιοτικής φροντίδας», θέτοντας τους ασθενείς και το προσωπικό «σε κίνδυνο».

Προστίθεται, επίσης, το «σοβαρό ζήτημα» της απουσίας φαρμακοποιού, που, όπως λέει, έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη σημαντικών ψυχοτρόπων φαρμάκων, «γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία και την αποκατάσταση των ασθενών». Είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες φροντίδας και εργασίας, ώστε να προστατευθεί το δικαίωμα στην υγεία και την ασφάλεια όλων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE