Ξεκαθαρίζουν οι παλαιοημερολογίτες: Δεν προσχωρούν στους κόλπους τους οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ

Ξεκαθαρίζουν οι παλαιοημερολογίτες: Δεν προσχωρούν στους κόλπους τους οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ

Η πληροφορία για προσχώρηση των καθαιρεθέντων κληρικών της Μονής Αββακούμ στους παλαιοημερολογίτες, είναι ανακριβής λέει η «Μητρόπολη των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών Κιτίου».

Σχετική ανακοίνωση παραπέμπει σε «σημερινά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που αναφέρουν για δήθεν προσχώρηση στους παλαιομερολογίτες των μοναχών της Μονής Αββακούμ, που δικάζονται από την Εκκλησιαστική τους αρχή για κανονικά παραπτώματα».

Προστίθεται ότι «με εντολή του Μητροπολίτη Γερασίμου, προς αποκατάσταση της αλήθειας το Γραφείο Τύπου διευκρινίζει πως η Εκκλησία των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών της Κύπρου, Πατρώων Παραδόσεων, ουδέποτε δέχθηκε στους κόλπους της κληρικούς που καθαιρέθηκαν από τη Νεοημερολογιτική εκκλησία της Κύπρου και μάλιστα για ηθικά και κανονικά παραπτώματα, ούτε κανείς νεοημερολίτης κληρικός βαρυνόμενος με ηθικά παραπτώματα προσχώρησε στους 'παλαιοημερολογίτες'. Η Εκκλησία των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών είναι αυστηρή στα ηθικά και κανονικά θέματα, ακολουθούσα τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Προστίθεται ότι «η φημολογούμενη από τα ΜΜΕ επικείμενη προσχώρηση των καθαιρεθέντων κληρικών της Μονής Αββακούμ στους παλαιοημερολογίτες, είναι ως πληροφορία ανακριβής και αβάσιμη και γι’αυτό διαψεύδεται καθ’ ολοκληρίαν. Καμμιά επικοινωνία ή διάθεση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα υπήρξε για το θέμα αυτό» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Μετά από ένα διάστημα επαφών στις εγγυήτριες χώρες, με τελευταίο προορισμό τις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πολυμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου.