Σε δηλώσεις του, μετά από τη σύσκεψη με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κ. Λετυμπιώτης κάλεσε τους γιατρούς των δημόσιων νοσηλευτηρίων όπως επιδείξουν την υπευθυνότητα που αρμόζει, σε ένα πολύ νευραλγικό τομέα, αυτόν της υγείας.
Όπως είπε «η κυβέρνηση είχε καταβάλει όλες τις προσπάθειες», σημειώνοντας πως έχει στο επίκεντρο τον ασθενή.
«Αυτό αποδεικνύεται», είπε, «και από τη σημερινή σύσκεψη, που έχει ως στόχο την ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση των πολύ σημαντικών έργων υποδομής».
Σημείωσε πως η Κυβέρνηση «βρίσκεται στη διάθεση των γιατρών και μέχρι την τελευταία στιγμή είναι πρόθυμη για διάλογο, για την εξεύρεση μιας ολιστικής λύσης, που είναι αυτό που απαιτεί η κοινωνία».
Υπενθυμίζεται ότι η απεργία εξαγγέλθηκε σε σχέση με τη διαφωνία γύρω από τα οικονομικά κίνητρα του 2023 προς τους γιατρούς, με το αίτημα των ιατρών να αφορά στην παροχή επιπλέον €2 εκατομμυρίων από εκείνα που ο ΟΚΥπΥ τους προφέρει, με την επίκληση μελέτης ανεξάρτητου οικονομικού οίκου.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ