Έρχεται στην Κύπρο ο υποχρεωτικός κοινός φορτιστής για όλες τις φορητές συσκευές - Λεπτομέρειες στο βίντεο

Έρχεται στην Κύπρο ο υποχρεωτικός κοινός φορτιστής για όλες τις φορητές συσκευές - Λεπτομέρειες στο βίντεο

Οι καταναλωτές στην ΕΕ θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν έναν φορτιστή για τις ηλεκτρονικές τους συσκευές, ως αποτέλεσμα της έγκρισης της νέας νομοθεσίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» μίλησε ο Κωνσταντίνος Στυλιανού, Ανώτερος Λειτουργός Τεχνικών θεμάτων ΓΕΡΗΕΤ (Γραφείο για τη Ρύθμιση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων),αναφέροντας ότι εως το τέλος του 2024, όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ και οι φωτογραφικές μηχανές που πωλούνται στην ΕΕ θα πρέπει να διαθέτουν θύρα φόρτισης τύπου USB-C. Οι θύρες αυτές θα γίνουν υποχρεωτικές και για τους φορητούς υπολογιστές την άνοιξη του 2026.
 
Εξήγησε ότι με αυτή την απόφαση η Ε.Ε, προωθεί την προσπάθεια της να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα αλλά και να διευκολύνει τους καταναλώτές καθώς ενας φορτιστής που ταιριάζει σε πολλές συσκευές θα εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο.

Σημείωσε ότι κατά την αγορά νέας φορητής συσκευής, οι αγοραστές θα μπορούν να διαλέγουν αν θέλουν και τον φορτιστή της.
 
Δείτε το βίντεο
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Προεδρικές 2028: Πρόωρη κινητικότητα και πολιτικές ζυμώσεις στα κόμματα

Μπορεί να απομένει ακόμη σημαντικός χρόνος μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές του 2028, ωστόσο το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο έχει ήδη αρχίσει να κινείται στους ρυθμούς της επόμενης μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης. Τα κόμματα ανοίγουν σταδιακά τα χαρτιά τους, οι εσωτερικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα ονόματα μπαίνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE