Αύξηση ποινών για τροχαία αδικήματα θα προτείνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Αύξηση ποινών για τροχαία αδικήματα θα προτείνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Αύξηση ποινών για ορισμένα αδικήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας θα προτείνει με εισήγηση στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης ανέφερε ότι η αυξήσεις των ποινών θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τα αδικήματα της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας, κράνους για μοτοσικλετιστές, παραβίαση του κόκκινου φωτεινού σηματοδότη και χρήση κινητού τηλεφώνου.

Ο κύριος Χαρτσιώτης τόνισε ότι οι ποινές πρέπει να είναι αποτρεπτικές και παραδειγματικές.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, θα γίνονται συχνότεροι έλεγχοι, με την αύξηση των περιπολιών στους υπεραστικούς δρόμους, εντατική και συνεχής επιμόρφωση και ενημέρωση.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι σημαντικότερη είναι η καλλιέργεια οδικής κουλτούρας από το σπίτι, το σχολείο και την Πολιτεία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE