Έληξε η 48ωρη απεργία: Πάνε σε κρίσιμη συνάντηση με Υπουργό Υγείας οι γιατροί

Έληξε η 48ωρη απεργία: Πάνε σε κρίσιμη συνάντηση με Υπουργό Υγείας οι γιατροί

Στις 9:30 π.μ. είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού με τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρη Κούμα και με τον πρόεδρο του κλάδου ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Μωυσή Λάμπρου. Σημειώνεται ότι η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών του ΟΚΥΠΥ ολοκληρώνεται σήμερα στις 7:30 π.μ.

Σε δηλώσεις του εχθές το απόγευμα, ο Υπουργός Υγείας είχε πει ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά και πως η απεργία θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, καθώς είναι μικρή η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών.

Προσέθεσε πως η συμφωνία του 2020 περιείχε πολλές ασάφειες στα πρώτα βήματα του ΓεΣΥ, τονίζοντας πως χρειάζεται νέα συμφωνία για την περίοδο 2025-2027, με ένα καινούργιο σχέδιο κινήτρων και ενσωμάτωση των ποσών της περιόδου 2023-2024, όπως υπέδειξε και η Ελεγκτική Υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Χιλιάδες πολίτες εξυπηρετούνται μόνο από ένα διανυκτερεύον Φαρμακείο – Πως απαντά ο Παγκύπριος Σύλλογος

Χιλιάδες πολίτες εξυπηρετούνται μόνο από ένα διανυκτερεύον Φαρμακείο – Πως απαντά ο Παγκύπριος Σύλλογος

Δέκτες παραπόνων γίνονται καθημερινά οι δήμαρχοι Λατσιών – Γερίου και Νότιας Λευκωσίας σε σχέση με την διανυκτέρευση Φαρμακείων.

BEST OF TOTHEMAONLINE