Μητέρα Κυριάκου Όξινου: «Το υλικό που έχουν οι αερόσακοι takata έριξε ολόκληρη τη Βηρυτό το 2020 και ακούσαμε την έκρηξη στην Κύπρο»

Μητέρα Κυριάκου Όξινου: «Το υλικό που έχουν οι αερόσακοι takata έριξε ολόκληρη τη Βηρυτό το 2020 και ακούσαμε την έκρηξη στην Κύπρο»

Στο «Πρωτοσέλιδο» μίλησε η μητέρα του Κυριάκου Όξινου, Μαρία Λούη αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο Κυριάκος μου είναι το δεύτερο επιβεβαιωμένο θύμα των takata, το 2017-2018 είχε γίνει ένα άλλο ατύχημα στη χώρα μας με takata και ο τότε 18χρονος είχε σοβαρό τραυματισμό με ανεπανόρθωτες ζημιές. Δεν έχει σώμα το κάτω μέρος του στόματός του, ενώ τραυματίστηκε και στο χέρι. Είναι τώρα στο εξωτερικό για την 30η επέμβασή του»

«Η ζωή του παιδιού αυτού άλλαξε μέσα σε ένα βράδυ. Στις άλλες χώρες γινόταν από πολύ παλιά εκστρατεία, η εταιρεία takata έκλεισε τέλη του 2019  λόγω πτώχευσης λόγω των πολλών αποζημιώσεων και αγωγών που είχαν γίνει. Αν εμείς ενημερωνόμασταν και γινόταν σωστή εκστρατεία, σίγουρα ο Κυριάκος μου θα ζούσε», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας τονίζοντας ότι «το 2023 η υπόθεση του Κυριάκου πήγε στη Βουλή, δεν ξέρω τι έγινε, αποσιωπήθηκε και δεν έγιναν σωστά μέτρα πάλι και ερχόμαστε στις 21/10/2024 να συζητούμε τη μεγάλη πιθανότητα θανάτου από αερόσακο takata της 19χρονης Στυλιανής Γιωργάλλη. Αυτό με ξεπέρασε, με έκανε να νιώσω αγανάκτηση».

«Το 99% δεν γνωρίζει τι είναι takata. Έβαλα στόχο ζωής μετά τη Στυλιανή να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Αλλά δεν λύνεται με απλές κινήσεις. Υπάρχουν κενά. Οι οδηγίες ανά το παγκόσμιο είναι ακινητοποιήστε τα οχήματά σας», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «εγώ έκανα μια έρευνα και ζήτησα να μου εξηγήσουν τι είναι το υλικό που έχουν μέσα οι takata. Το νιτρικό αμμώνιο που έχει μέσα αυτός ο αερόσακος είναι το υλικό που το 2020 έριξε ολόκληρη Βηρυτό και ακούσαμε την έκρηξη στην Κύπρο»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE