Νέο πρωτόκολλο μεταφοράς κρατουμένων - Χαιρετίζει ο Κλάδος Υπαλλήλων Φυλακών ΠΑΣΥΔΥ

Νέο πρωτόκολλο μεταφοράς κρατουμένων - Χαιρετίζει ο Κλάδος Υπαλλήλων Φυλακών ΠΑΣΥΔΥ

Ο Κλάδος Υπαλλήλων του Τμήματος Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ χαιρετίζει την ετοιμασία πρωτοκόλλου από τη Διεύθυνση του Τμήματος για τη συνοδεία ή μεταφορά κρατουμένων εκτός του χώρου των φυλακών.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται ότι στο πρωτόκολλο που έχει ετοιμαστεί καταγράφονται αναλυτικά και με πλήρη σαφήνεια οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά τη μεταφορά κρατουμένων εκτός φυλακών για λόγους υγείας ή μετά από άδεια. Βασικός στόχος του πρωτοκόλλου, που έχει δημιουργηθεί, είναι τόσο η ασφαλής μεταφορά των κρατουμένων όσο και η ασφάλεια των μελών του προσωπικού, σημειώνεται.

"Ο Κλάδος εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης να θεσμοθετήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία και πιστεύει ότι η θετική αυτή εξέλιξη θα συμβάλει δραστικά στον περιορισμό των δυσάρεστων καταστάσεων που σημειώθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν με την απόδραση κρατουμένων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Κλάδος Υπαλλήλων Φυλακών επισημαίνει ότι πιστεύει ότι προς την ορθή κατεύθυνση θα συμβάλει επίσης και η υλοποίηση του αιτήματος του Κλάδου για την αναβάθμιση της Ακαδημίας των δεσμοφυλάκων. Η Ακαδημία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια, προσφέροντας προγράμματα αρχικής και περιοδικής κατάρτισης στο προσωπικό των Φυλακών.

"Πεποίθησή μας είναι ότι η Ακαδημία θα πρέπει να τύχει εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης για την παροχή συστηματικής και ποιοτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού για την καλύτερη ανταπόκριση στις προκλήσεις του δυσχερούς και ιδιόμορφου επαγγέλματος του δεσμοφύλακα, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δεξιότητες και ικανότητές του", σημειώνεται.

Στόχος είναι η διασφάλιση του επιπέδου και της ποιότητας ενός προγράμματος που να αξιολογείται και να καταλήγει στην απονομή πιστοποιητικού τίτλου σπουδών, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Κλάδος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE