ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επαρχιακό Πάφου: Δεν… ήξερε να κλέβει 27χρονη μάνα που παλεύει για το 2χρονο παιδάκι της

Επαρχιακό Πάφου: Δεν… ήξερε να κλέβει 27χρονη μάνα που παλεύει για το 2χρονο παιδάκι της

Έμπλεξε με ναρκωτικά, έκανε παιδάκι και… δεν ήξερε να κλέβει. Πρόκειται για σύνοψη της ιστορίας 27χρονης ομογενούς από τη Γεωργία που έμπλεξε με ναρκωτικά στην Πάφο και ενώ βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης.

Αυτή τη στιγμή δίνει αγώνα για να αποφύγει τη φυλακή και να μπορέσει να ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα απεξάρτησης ζώντας μια φυσιολογική ζωή με το 2χρονο παιδάκι της.

Το θέμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων που υπογράφει η Κική Περικλέους δείχνει πόσο σκληρή μπορεί να είναι η ζωή για κάποιους ανθρώπους:

«Μια ανθρώπινη συγκλονιστική ιστορία  που παρουσιάζει το σκληρό πρόσωπο της ζωής εξελίχθηκε σήμερα στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου.

Η υπόθεση αφορά 27χρονη νεαρή μητέρα ενός 2χρονου παιδιού που σήμερα φιλοξενείται στο ίδρυμα Αγίας Σκέπης για αποτοξίνωση και η οποία εμπλέκεται σε 9 υποθέσεις κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Α’ και  διαρρήξεων και κλοπών εν καιρώ νυκτός  που σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις, ανάμεσα σ’ αυτές και η Πάφος.

Η 27χρονη ομοεθνής από τη Γεωργία που αποτελεί μια τραγική φιγούρα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από την συνήγορο της υπεράσπισης δυνάμει του ευεργετήματος της  νομικής αρωγής που  παραχωρήθηκε στη νεαρή , δικηγόρο Άντρη Ιωάννου,  από τη β’  τάξη του Γυμνασίου , παιδί ακόμα,  είναι χρήστης βαριών ναρκωτικών.

Η οικογένεια της νεαρής κατάγεται από τη Γεωργία με ελληνική καταγωγή. Ο πατέρας της  πυροσβέστης στο επάγγελμα σήμερα έχει πεθάνει .

Στη Θεσσαλονίκη όπου μετέβη η οικογένεια ο πατέρας της εργάστηκε σε ένα αρτοποιείο .

Μετά το θάνατο του πατέρα της, η οικογένεια μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη  στη Πάφο.

Η 27χρονη που είναι το μικρότερο παιδί της οικογένειας είναι λήπτης δημόσιου βοηθήματος.

Αν και η νεαρή προσπάθησε και εγγράφηκε σε νυχτερινό σχολείο ωστόσο η χρήση ναρκωτικών την οδήγησαν να μην μπορεί να “ στεριώσει” πουθενά.

Το 2010 η 27χρονη (σε ηλικία 22 ετών τότε) παντρεύτηκε και στην συνέχεια χώρισε. Ωστόσο το 2χρονο παιδάκι της είναι εξώγαμο ενώ ο πατέρας του εκτίει ποινή φυλάκισης.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο η ίδια  προσπάθησε να απαλλαγεί από τη χρήση ναρκωτικών ωστόσο αυτό αρχικά δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να κάνει διαρρήξεις προκειμένου να μπορεί να εξασφαλίσει τη δόση της.

Η συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης , δικηγόρος από τη Λεμεσό Άντρη Ιωάννου, απηύθυνε έκκληση στο δικαστήριο για μετριασμό της ποινής της 27χρονης αναφέροντας πως σήμερα η νεαρή πηγαίνει καλά και καταβάλει προσπάθειες στο ίδρυμα της Αγίας Σκέπης που φιλοξενείται -μαζί με το παιδί της – σε κλειστό πρόγραμμα,  για απεξάρτηση της από τις ναρκωτικές ουσίες .

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει η νεαρή μητέρα επισύρουν ποινή φυλάκισης άνω των τριών χρόνων ωστόσο η  δικηγόρος απηύθυνε έκκληση για επιβολή ποινής φυλάκισης με αναστολή και ευχήθηκε όπως δώσει το δικαστήριο μια δεύτερη  ευκαιρία σε αυτό το ταλαιπωρημένο πλάσμα.

Στο μεταξύ η Κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπήθηκε  από την δημόσιο κατήγορο Σωτηρούλα Παπαλαζάρου δέχτηκε όλους τους μετριαστικούς παράγοντες.

Η δικηγόρος της 27χρονης ανέφερε πως όλα τα κλοπιμαία που κατάφερε να αποσπάσει η νεαρή επιστράφηκαν σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί άριστο μετριαστικό παράγοντα.

Η 27χρονη, είπε η κ. Ιωάννου, γινόταν αντιληπτή την ώρα που έκλεβε, αφού στην πραγματικότητα – όπως σημείωσε- δεν ήξερε”  να κλέβει”.

O δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης όρισε την 29η Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί,   ως την ημερομηνία ανακοίνωσης της ποινής της νεαρής μητέρας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top