Νορβηγία: Έκανε πεζοπορία και βρήκε σπαθί των Βίκινγκ 1.200 χρόνων

Νορβηγία: Έκανε πεζοπορία και βρήκε σπαθί των Βίκινγκ 1.200 χρόνων

Το σπαθί βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση, που με λίγο βερνίκι και μία καινούρια λαβή, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί, εκτίμησαν οι αρχαιολόγοι

Πώς γίνεται μία βόλτα στη φύση, να καταλήξει σε μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις; Την απάντηση έχει ο Νορβηγός Γκόραν Όλσεν, ο οποίος, από πεζοπόρος και λάτρης της φύσης, έγινε... Ιντιάνα Τζόουνς και διάσημος στη χώρα του. Ο φυσιολάτρης λοιπόν, από το Όσλο, ανακάλυψε ένα σπαθί των Βίκινγκ, 1.200 ετών, φέρνοντας στο φως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για μία ευρύτερη έρευνα στην περιοχή, η οποία μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά στοιχεία για το ένδοξο παρελθόν των θαλασσοπόρων και διάσημων Βίκινγκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE