Πάνω από 140 νεκροί στο Κονγκό από «άγνωστη ασθένεια»

Πάνω από 140 νεκροί στο Κονγκό από «άγνωστη ασθένεια»

Μια άγνωστη ασθένεια σκότωσε 143 ανθρώπους σε επαρχία στα νοτιοδυτικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό τον Νοέμβριο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές στο Reuters.

Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τη νόσο είχαν συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη, όπως υψηλό πυρετό και δυνατούς πονοκεφάλους, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι που προσθέτουν ότι ο αριθμός των περιστατικών αυξάνεται συνεχώς.

Οι ασθενείς πέθαιναν στις κατοικίες τους γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε περίθαλψη. Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Στην περιοχή έχει ήδη σταλεί ιατρική ομάδα για τη συλλογή δειγμάτων και τη διενέργεια αναλύσεων για την ταυτοποίηση της νόσου.

Για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος δηλώνει ότι συνεργάζεται με τις κρατικές αρχές στο Κονγκό.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE