ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισχυρότερος τυφώνας της ιστορίας πλησιάζει στις ακτές του Μεξικού

Ο ισχυρότερος τυφώνας της ιστορίας πλησιάζει στις ακτές του Μεξικού

Αρκετά ξενοδοχεία σε τουριστικά θέρετρα της χώρας έχουν ήδη εκκενωθεί - Πανικόβλητοι οι κάτοικοι ταμπουρώνονται στα σπίτια τους

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε μία παράκτια ζώνη του Μεξικού όπου αναμένεται να χτυπήσει η «Πατρίτσια», ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, οι κάτοικοι σε δεκάδες κοινότητες των πολιτειών Χαλίσκο, Κολίμα και Ναγιαρίτ που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ταμπουρώνονται μέσα στα σπίτια τους, τα οποία έχουν εφοδιάσει με προμήθειες που θα είναι ικανές να τους συντηρήσουν για αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η καταιγίδα κατηγορίας 5 που πλησιάζει τις ακτές του Μεξικού και αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα γύρω στις 19.00 (τοπική ώρα) την Παρασκευή, θα συνοδεύεται από ανέμους που θα αγγίζουν τα 321 χλμ/ώρα και ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές είτε λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων, είτε εξαιτίας της πιθανής εμφάνισης τσουνάμι.

 
Στο μεταξύ, αρκετά ξενοδοχεία στο Πουέρτο Βαγιάρτα και σε άλλα τουριστικά θέρετρα της μεξικανικής ακτής του Ειρηνικού έχουν εκκενωθεί, ενώ και αρκετοί κάτοικοι επιχειρούν μία «απόδραση» της τελευταίας στιγμής προς την ενδοχώρα. Όπως αναφέρει το Reuters, οι δρόμοι της παραθαλάσσιας πόλης είναι άδειοι, με πολλούς από τους τουρίστες να βρίσκονται ήδη στα πολυάριθμα καταφύγια της πόλης.

 
Σύμφωνα με τον υπουργό συγκοινωνιών του Μεξικού, Γκεράρδο Ρουίζ Εσπάρχα, ο τυφώνας αναμένεται να έχει κολοσσιαίες διαστάσεις και αποτελεί «σοβαρό κίνδυνο για τις ακτές και για τους πολίτες της χώρας». Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η στάχτη από το ηφαίστειο της Κολίμα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 210 χλμ από το Πουέρτο Βαγιάρτα, μπορεί να δημιουργήσει σε συνδυασμό με την καταιγίδα χείμαρρους λάσπης, που θα μοιάζουν με «υγρό τσιμέντο» και θα παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.



 Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο τα αεροδρόμια όσο και τα λιμάνια στη ζώνη που αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας έχουν ήδη κλείσει, ενώ και τα βενζινάδικα στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν σταματήσει να πουλάνε βενζίνη. Την ίδια ώρα, οι αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν σχολεία και νοσοκομεία καρφώνοντας σανίδες στα παράθυρα, μία προσπάθεια που δείχνει μάλλον ανούσια δεδομένου του μεγέθους του τυφώνα.

 

protothema 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Θα μας τρελάνει ο καιρός - Ζέστη και βροχές στο «μενού» - Αναλυτικά η πρόγνωση



Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Οι πυρκαγιές αποτελούν κάθε καλοκαίρι ένα καταστροφικό φαινόμενο που πλήττει την Κύπρο ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top