Γενικός Εισαγγελέας: «Προτεραιοποιήθηκαν οι υποθέσεις πολιτογραφήσεων»

Γενικός Εισαγγελέας: «Προτεραιοποιήθηκαν οι υποθέσεις πολιτογραφήσεων»

Η Νομική Υπηρεσία έχει προτεραιοποιήσει κάποιες υποθέσεις πολιτογραφήσεων στις οποίες η Αστυνομία είπε ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης την Παρασκευή.

Ο κ. Σαββίδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από εκδήλωση με νέους στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου.

Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη των υποθέσεων, είπε ότι οι υποθέσεις πολιτογραφήσεων παρακολουθούνται επί συστηματικής βάσεως από το Γραφείο του και πολύ συχνά γίνονται συσκέψεις στις οποίες γίνεται αξιολόγηση της προόδου.

«Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε πριν 2-3 βδομάδες προτεραιοποιήσαμε κάποιες υποθέσεις που μας είπε η Αστυνομία ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο και αναμένουμε μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν», είπε, σημειώνοντας ότι καμιά φορά ενδεχόμενα να υπάρχουν και αιτήσεις στα δικαστήρια οι οποίες καθυστερούν το έργο της διερεύνησης.

«Μόλις μπορέσουμε θα έχουμε εξελίξεις, τις οποίες θα μάθετε», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι οι υπόλοιπες υποθέσεις που είναι στα δικαστήρια εκκρεμούν σε διάφορα στάδια.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.