ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί ο Σωκράτης Χάσικος για την Κόσιη

Επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί ο Σωκράτης Χάσικος για την Κόσιη

Δεν έχει διαβάσει τη γνωμάτευση του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων για το θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων της Κόσιης, δήλωσε ο ΥΠΕΣ, Σωκράτης Χάσικος επιφυλασσόμενος να τοποθετηθεί ανάλογα μόλις το πράξει.

 

Όπως είπε, κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο σήμερα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος", ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων είναι θεσμικό όργανο και απόλυτα σεβαστό. Όταν ανέλαβε, ανέφερε ο ΥΠΕΣ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργείο, αυτό το σκανδαλώδες και ετεροβαρές - όπως είπε - συμβόλαιο υπήρχε ήδη. Διέταξε έρευνα και μέσα από αυτή φάνηκε, όντως, ότι το συμβόλαιο ήταν σκανδαλώδες και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. "Καλέσαμε τον εργολάβο σε επαναδιαπραγμάτευση. Υπήρξε μια κατάληξη, από 75 ευρώ χρέωση ανά τόνο στα 39 περίπου ευρώ ανά τόνο. Είχαμε μια διαφωνία με τον Γενικό Ελεγκτή. Αποστείλαμε τη συμφωνία στην οποίαν είχαμε καταλήξει στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ). Σήμερα, πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ ότι σύμφωνα με τον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων υφίσταται θέμα κρατικής ενίσχυσης. Όλα αυτά είναι απόλυτα σεβαστά από εμάς".

Από την άλλη, όμως, διερωτήθηκε ο κ. Χάσικος, η τυπολατρία, οι γνωματεύσεις και τα διαδικαστικά, πού θα μας οδηγήσουν. "Ο κόσμος θα εξακολουθήσει να πληρώνει με τις σημερινές τιμές του συμβολαίου, μέχρις ότου υπάρξει κατάληξη αν θα πάει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έλεγχο και πότε θα αποφασίσει η Επιτροπή;".

Υπάρχει, συνέχισε, ένα θέμα και με τον Κοτσιάτη ο οποίος έχει γεμίσει, εξηγώντας ότι μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση, υποχρέωσαν τον εργολάβο να πάρει και ένα μέρος των σκουπιδιών του Κοτσιάτη. "Θα υπάρξουν προβλήματα με αυτήν την ανατροπή. Εύχομαι να βρούμε τον τρόπο να τα ξεπεράσουμε" κατέληξε.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top