Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ο Τατάρ

Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ο Τατάρ

Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας χθες βράδυ σε συνέδριο με θέμα «Η κυπριακή ιστορία και η τελευταία κατάσταση της Κύπρου» στην «παιδαγωγική ακαδημία Ατατούρκ» (AÖA).

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο σήμερα πριν το συνέδριο προβλήθηκε ένα βίντεο που πρόβαλλε «τις διεθνείς και εγχώριες επαφές» του Τ/κ ηγέτη, ο οποίος στην ομιλία του υποστήριξε εκ νέου ότι υπάρχουν δύο λαοί στην Κύπρο, οι Τούρκοι και οι Έλληνες είναι διαφορετικοί, και πρόσθεσε ότι δεν αποδέχεται τον όρο «Κύπριος». Υπάρχει, ανέφερε, η Κύπρος και αυτό είναι γεωγραφία. Κατά τον ίδιο, ο τουρκοκυπριακός «λαός» έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον του.

Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία έχει λόγο στην Κύπρο, πως η Αγγλία «έπρεπε να είχε επιστρέψει το νησί της Κύπρου στην Τουρκία», καθώς και ότι «έγινε προσπάθεια σύνδεσης του νησιού με την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στη Χλώρακα: Διακοπές που μετατράπηκαν σε εφιάλτη - Συγκλονίζουν οι συνθήκες θανάτου του τρίχρονου αγοριού

Τραγωδία στη Χλώρακα: Διακοπές που μετατράπηκαν σε εφιάλτη - Συγκλονίζουν οι συνθήκες θανάτου του τρίχρονου αγοριού

Συγκλονίζουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τρίχρονο αγοράκι τουριστών που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Χλώρακα, έπεσε από ύψος και βρήκε τραγικό τέλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE