Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ο Τατάρ

Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ο Τατάρ

Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας χθες βράδυ σε συνέδριο με θέμα «Η κυπριακή ιστορία και η τελευταία κατάσταση της Κύπρου» στην «παιδαγωγική ακαδημία Ατατούρκ» (AÖA).

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο σήμερα πριν το συνέδριο προβλήθηκε ένα βίντεο που πρόβαλλε «τις διεθνείς και εγχώριες επαφές» του Τ/κ ηγέτη, ο οποίος στην ομιλία του υποστήριξε εκ νέου ότι υπάρχουν δύο λαοί στην Κύπρο, οι Τούρκοι και οι Έλληνες είναι διαφορετικοί, και πρόσθεσε ότι δεν αποδέχεται τον όρο «Κύπριος». Υπάρχει, ανέφερε, η Κύπρος και αυτό είναι γεωγραφία. Κατά τον ίδιο, ο τουρκοκυπριακός «λαός» έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον του.

Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία έχει λόγο στην Κύπρο, πως η Αγγλία «έπρεπε να είχε επιστρέψει το νησί της Κύπρου στην Τουρκία», καθώς και ότι «έγινε προσπάθεια σύνδεσης του νησιού με την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE