Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ο Τατάρ

Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ο Τατάρ

Δεν αποδέχεται την έκφραση «Κύπριος» ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας χθες βράδυ σε συνέδριο με θέμα «Η κυπριακή ιστορία και η τελευταία κατάσταση της Κύπρου» στην «παιδαγωγική ακαδημία Ατατούρκ» (AÖA).

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο σήμερα πριν το συνέδριο προβλήθηκε ένα βίντεο που πρόβαλλε «τις διεθνείς και εγχώριες επαφές» του Τ/κ ηγέτη, ο οποίος στην ομιλία του υποστήριξε εκ νέου ότι υπάρχουν δύο λαοί στην Κύπρο, οι Τούρκοι και οι Έλληνες είναι διαφορετικοί, και πρόσθεσε ότι δεν αποδέχεται τον όρο «Κύπριος». Υπάρχει, ανέφερε, η Κύπρος και αυτό είναι γεωγραφία. Κατά τον ίδιο, ο τουρκοκυπριακός «λαός» έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον του.

Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία έχει λόγο στην Κύπρο, πως η Αγγλία «έπρεπε να είχε επιστρέψει το νησί της Κύπρου στην Τουρκία», καθώς και ότι «έγινε προσπάθεια σύνδεσης του νησιού με την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ κάνει επίθεση στον Λίβανο και το Ιράν στο Ισραήλ - Εκρήξεις και στο Άμπου Ντάμπι - Δείτε βίντεο

Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ κάνει επίθεση στον Λίβανο και το Ιράν στο Ισραήλ - Εκρήξεις και στο Άμπου Ντάμπι - Δείτε βίντεο

​Ρουκετοπόλεμος το βράδυ της Πέμπτης. Από τη μία το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο και από την άλλη το Ιράν ρίχνει πυραύλους με βομβίδια. Παράλληλα, σημειώθηκαν εκρήξεις και στο Άμπου Ντάμπι. Την Παρασκευή πάντως περιμένουμε ενισχύσεις στην αεράμυνα της Κύπρου από τη Βρετανία. Αναμένονται και οι φρεγάτες από Γαλλία και Ισπανία. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE