ΠτΔ για Συρία: «Η ειρήνη και η ασφάλεια για όλους τους Σύρους πρέπει να διασφαλιστεί»

ΠτΔ για Συρία: «Η ειρήνη και η ασφάλεια για όλους τους Σύρους πρέπει να διασφαλιστεί»

Σε ανάρτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής (8/12), αναφέροντας ότι «παρακολουθούμε την εξελισσόμενη κατάσταση στη Συρία πολύ στενά και με την απαραίτητη προσοχή».

Σε ανάρτησή του στο «Χ», ο ΠτΔ ανέφερε πως «η ενότητα, η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Συρίας πρέπει να γίνονται σεβαστά. Μια ολοκληρωμένη τακτική πολιτική μετάβαση υπό την ηγεσία της Συρίας, σύμφωνα με την απόφαση 2254 του ΣΑΗΕ, είναι τώρα πιο πιεστική από ποτέ».

«Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό. Η ειρήνη και η ασφάλεια για όλους τους Σύρους πρέπει να διασφαλιστεί, συμπεριλαμβανομένων των μειονοτικών ομάδων», πρόσθεσε.

«Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας πρέπει επίσης να γίνει σεβαστή και να διατηρηθεί. Η σταθερότητα στη Συρία θα διευκολύνει επίσης αξιοπρεπείς συνθήκες για την ασφαλή επιστροφή των Σύριων προσφύγων. Οι εξελίξεις στο θέμα είναι επίσης κρίσιμες για την ασφάλεια της ΕΕ», είπε καταληκτικά.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

Σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, εισέρχεται σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος καλείται σήμερα στις 17:00, να συζητήσει και να αποφασίσει επί της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE