Θάνατος λόγω αερόσακου Takata σημειώθηκε πριν 1,5 χρόνο στα κατεχόμενα, δήλωσε ο «πρόεδρος» του «επιμελητηρίου μηχανολόγων μηχανικών», Αγιέρ Γιαρκινέρ με αφορμή την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα στις ελεύθερες περιοχές. Ο κ. Γιαρκινέρ επέκρινε την «κυβέρνηση» ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα και «παρέμεινε θεατής».
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Αγιέρ Γιαρκινέρ μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της Κίπρις ποστασί είπε ότι το μοντέλο της εταιρείας στο οποίο έχει εντοπιστεί το πρόβλημα με τους αερόσακους Takata κυκλοφορεί και στα κατεχόμενα κι επέκρινε το γεγονός ότι στο ψευδοκράτος δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Το «επιμελητήριο», πρόσθεσε, πριν 2 χρόνια είχε εγγράφως προειδοποιήσει για το θέμα. «Πριν από 1,5 χρόνο, ένα άτομο πέθανε λόγω του προβλήματος με τους αερόσακους Takata. Η αστυνομία ζήτησε αναφορά από εμάς και σε αυτήν την αναφορά εξηγήσαμε λεπτομερώς το πρόβλημα. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο για να ενημερώσει εγγράφως τους αντιπροσώπους οχημάτων ή για τεχνική υποστήριξη από εμάς. Παρέμεινε θεατής» είπε.
Στο αίτημα του «επιμελητηρίου», συνέχισε, πριν ένα χρόνο για να παρέχουν υπηρεσίες στήριξης ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, η «κυβέρνηση» δεν απάντησε ποτέ.
Ο κ. Γιαρκινέρ είπε ότι ο κύριος λόγος του προβλήματος με τους συγκεκριμένους αερόσακους είναι η ύγρανση του σφουγγαριού. «Όταν το νιτρικό αμμώνιο στο πινιόν φουσκώνει, αυξάνει την πίεση. Αυτό θρυμματίζει την επίστρωση από χάλυβα και προκαλεί τον μηχανισμό του αερόσακου να εκτιναχθεί προς τον ανθρώπινο σώμα» ανέφερε.
Λέγοντας ότι το πρόβλημα έχει λυθεί εδώ και πολύ καιρό στην ε/κ πλευρά, υποστήριξε ότι η Takata καλύπτει η ίδια το κόστος αντικατάστασης αερόσακου της Mazda και η Honda λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Ανέφερε ότι οι αερόσακοι των μεταχειρισμένων οχημάτων πρέπει να ελέγχονται και επεσήμανε ότι η Mazda δεν έχει αντιπρόσωπο στα κατεχόμενα οπότε οχήματα αυτής της εταιρίας δεν μπορούν να ελεγχθούν.
Κάλεσε τον κόσμο στα κατεχόμενα να πάει «οπωσδήποτε σε μηχανολόγο μηχανικό» προτρέποντας τους να ελέγξουν τους αερόσακους του οχήματός τους. «Ζητήστε λύση από την εταιρεία από την οποία αγοράσατε το όχημα» είπε.
Κάθε χρόνο, συνέχισε, 40-45 άτομα χάνουν την ζωή τους σε οδικά δυστυχήματα στα κατεχόμενα. «Από εδώ και πέρα πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα και να γίνουν υποχρεωτικοί οι έλεγχοι των αερόσακων για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Aνακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις Βουλευτικές του 2026 ο Νίκος Πελετιέ - Δείτε βίντεο
• Εορτολόγιο Κυριακή 26 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις