Παρέμβαση ΠτΔ για φορολόγηση υπερκερδών των τραπεζών - «Επικίνδυνη προσέγγιση»

Παρέμβαση ΠτΔ για φορολόγηση υπερκερδών των τραπεζών - «Επικίνδυνη προσέγγιση»

«Επικίνδυνη προσέγγιση» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τη συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη φορολόγηση των υπερκερδών τραπεζών.

Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών το μεσημέρι της Πέμπτης, στα γραφεία της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος είπε ότι οι τράπεζες «πρέπει να κάνουν αυτό που οφείλουν», αλλά πρέπει «να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί από προσεγγίσεις που ακούγονται ωραία, αλλά εκεί που δοκιμάστηκαν δεν έφεραν κανένα θετικό αποτέλεσμα».

«Θέλω με την ευκαιρία να κάνω μια αναφορά στις συζητήσεις που έχουμε σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για κάποιες προτάσεις που προωθούνται, προτάσεις που, όπως είδαμε και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, δεν έφεραν αποτελέσματα. Προτάσεις που, εκεί που υιοθετήθηκαν, αναγκαστικά οι Κυβερνήσεις τις τράβηξαν πίσω γιατί δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Έχουν μια επικίνδυνη προσέγγιση», είπε.

Πρόσθεσε ότι «φυσικά οι τράπεζες πρέπει να μειώσουν τα επιτόκια, πρέπει να βρουν τρόπους για αυτό, αλλά σίγουρα κάποιες ιδέες που προωθούνται και θα συζητηθούν σήμερα στη Βουλή δεν θα προσφέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα στην κοινωνία, στον κυπριακό λαό». Αντίθετα, σημείωσε, θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Στο επίκεντρο η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ολγκίν: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στρέφονται οι προσδοκίες για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική πρόοδο και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE