LIKE ONLINE

Αεροπλάνο: Γιατί πρέπει να έχουμε το κινητό μας σε λειτουργία πτήσης;

Αεροπλάνο: Γιατί πρέπει να έχουμε το κινητό μας σε λειτουργία πτήσης;

Αν έχεις ταξιδέψει έστω και μία φορά με το αεροπλάνο, τότε σίγουρα έχεις ακούσει τις εξής οδηγίες: H πλάτη του καθίσματος να είναι σε όρθια θέση, το τραπεζάκι μπροστά σου κλειστό, τα λοιπά αντικείμενα αποθηκευμένα με ασφάλεια κάτω από το κάθισμα και, τέλος, το κινητό τηλέφωνο σε λειτουργία πτήσης.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχει σε όλα τα σύγχρονα smartphones και μόλις ενεργοποιηθεί απενεργοποιεί τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας αλλά και το Wi-fi παρά το γεγονός ότι η συσκευή παραμένει ανοιχτή.

H ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης πριν την απογείωση είναι σημαντική. Στις ΗΠΑ είναι, μάλιστα νόμος με τους κανονισμούς να εξηγούν: «Τα κινητά τηλέφωνα που είναι εγκατεστημένα σε αεροπλάνα, αερόστατα ή οποιουδήποτε άλλου τύπου αεροσκάφη ή μεταφέρονται σε αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ενώ τα αεροσκάφη αυτά βρίσκονται στον αέρα. Όταν οποιοδήποτε αεροσκάφος αφήνει το έδαφος, όλα τα κινητά τηλέφωνα που βρίσκονται στο εν λόγω αεροσκάφος πρέπει να απενεργοποιούνται».

Πιλότος προειδοποιεί

Ένας πιλότος, ο @PerchPoint, σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok εξήγησε τι συμβαίνει αν ξεχάσετε να βάλετε το τηλέφωνό σας στη λειτουργία πτήσης.

Όπως ανέφερε, «αν ξεχάσετε να βάλετε το τηλέφωνό σας στη λειτουργία πτήσης, όχι, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το αεροπλάνο δεν θα πέσει από τον ουρανό και δεν θα πειράξει καν τα συστήματα του αεροσκάφους».

Και πρόσθεσε: «Αν έχετε ένα αεροσκάφος με 70, 80, 150 άτομα στο αεροσκάφος και ακόμη και τα τηλέφωνα τριών ή τεσσάρων ατόμων αρχίσουν να προσπαθούν να κάνουν σύνδεση με έναν πύργο ραδιοεπικοινωνίας για μια εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση, στέλνει ραδιοκύματα».

Ο @PerchPoint συμπλήρωσε ακόμη ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο αυτά τα ραδιοκύματα να παρεμβαίνουν στα ραδιοκύματα των ακουστικών που χρησιμοποιούν οι πιλότοι».

Ο ίδιος θυμήθηκε μια συγκεκριμένη εμπειρία κατά την οποία μετά βίας μπορούσε να ακούσει τα μηνύματα στα ακουστικά του λόγω παρεμβολών.

«Ακουγόταν σαν κουνούπι στο αυτί μου… Όπως είπα, σίγουρα δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά είναι αρκετά ενοχλητικό όταν προσπαθείς να αντιγράψεις οδηγίες και ακούγεται σαν να πετάει μια σφήκα ή κάτι τέτοιο. Έτσι, αν ποτέ είστε περίεργοι γιατί πρέπει να βάλετε το κινητό σας σε λειτουργία αεροπλάνου, αυτός είναι ο λόγος», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θα κάνεις σούβλα τις γιορτές; Έτσι διαμορφώνονται οι τιμές στα κρέατα – «Προηγούνται οι παραγγελίες…»

• Ώρα μηδέν για Κρατικό Προϋπολογισμό - Πέραν των 80 οι τροπολογίες - Ποιες οι κυριότερες

• Γιορτινό τραπέζι: «Σφάζει» την τσέπη των καταναλωτών φέτος - «Φόνος» τα γεωργικά προϊόντα - Δείτε πίνακες

• «Έτρεχε» η Πυροσβεστική: Στις «φλόγες» μεταλλικό προκατασκευασμένο σπιτάκι και κουζίνα σε διαμέρισμα - Προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές

• Έφτασε η τεχνητή νοημοσύνη στην Δημόσια Υπηρεσία – Τι είναι ο «Ψηφιακός Βοηθός»

• Σοκαριστικό βίντεο: Νεαρός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ κατέρρευσε την ώρα που μιλούσε



Κρατικός Προϋπολογισμός 2025: Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά στην Ολομέλεια

Κρατικός Προϋπολογισμός 2025: Ποιοι ψήφισαν υπέρ και ποιοι κατά στην Ολομέλεια

Με 37 ψήφους υπέρ και 18 εναντίον η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2025. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top