Αποκλεισμός του Viber στη Ρωσία μετά από εντολή της εποπτικής αρχής τηλεπικοινωνιών

Αποκλεισμός του Viber στη Ρωσία μετά από εντολή της εποπτικής αρχής τηλεπικοινωνιών

Η εποπτική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας “Roskomnadzor”, έδωσε την Παρασκευή εντολή να αποκλειστεί η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Viber, μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης που απαγορεύονται από τις ρωσικές αρχές.

Στην ανακοίνωση της, η εποπτική αρχή τηλεπικοινωνιών τόνισε ότι ο αποκλεισμός σχετίζεται με την παραβίαση των κανόνων που αφορούν στην πρόληψη της τρομοκρατίας, στου εξτρεμισμού καθώς και στη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο όμιλος Rakuten, στον οποίο ανήκει η εφαρμογή Viber, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό της εξέλιξης αυτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Rakuten είχε αναφέρει στο παρελθόν:

«Σε αντίθεση με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε καταστήσει απολύτως σαφές ότι θα μπλοκάρουμε όλες τις ψευδείς ειδήσεις και την προπαγάνδα της Ρωσίας», τόνισε πέρυσι σε συνέντευξη του στο Reuters μέσω Zoom κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE