Ευλογιά των πιθήκων: Πρέπει να ανησυχούμε; Απαντά ο Υπουργός Υγείας

Ευλογιά των πιθήκων: Πρέπει να ανησυχούμε; Απαντά ο Υπουργός Υγείας

Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Ο κ. Δαμιανός μιλούσε στο περιθώριο της τελετής υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΚΥπΥ, στο Υπουργείο Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Δαμιανός είπε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να διαχειριστούμε την κατάσταση, η οποία είναι σαφώς διαχειρίσιμη», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κάτι νέο για να πούμε».

«Είχαμε 6 περιπτώσεις κρουσμάτων (Σ.Σ. στην Κύπρο). Η τελευταία ήταν το 2022», ανέφερε. «Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, υπάρχουν πρωτόκολλα και είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επικαιροποίησης των πρωτοκόλλων, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «θα το δουν οι Ιατρικές Υπηρεσίες, θα το δούμε ως Υπουργείο, αλλά δεν φαίνεται ότι πρέπει να παρθούν κάποια επιπρόσθετα μέτρα αυτή τη στιγμή».

«Όπως έχω πει, υπάρχει και επάρκεια εμβολίων, οπότε θα προχωρήσουμε όπως λέει το πρωτόκολλο», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

Σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η εσωκομματική κρίση στην ΕΔΕΚ, με την έντονη αντίδραση στελεχών του κόμματος, απέναντι στους χειρισμούς της Προέδρου, Σοφίας Χριστοδούλου Μακρή, να αποτυπώνεται πλέον και σε γραπτή παρέμβαση προς την ίδια.

BEST OF TOTHEMAONLINE