Ζελένσκι: Ζητά από τη Δύση κυρώσεις για τον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας

Ζελένσκι: Ζητά από τη Δύση κυρώσεις για τον «σκιώδη στόλο» της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από τους συμμάχους της χώρας του να επιβάλουν κυρώσεις στον λεγόμενο σκιώδη στόλο της Ρωσίας που μεταφέρει παρανόμως ρωσικό πετρέλαιο παρακάμπτοντας τις κυρώσεις.

Ο Ζελένσκι σχολίασε τη διαρροή πετρελαίου που προκλήθηκε από ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μαύρη Θάλασσα την Κυριακή, χαρακτηρίζοντάς τη «περιβαλλοντική καταστροφή».

«Όμως υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα ρωσικά τάνκερ που διασχίζουν τις θάλασσές μας. Το να σταματήσουμε τον στόλο αυτό δεν έχει στόχο μόνο να αποκόψει τη χρηματοδότηση του πολέμου, έχει στόχο να προστατεύσει τη φύση», τόνισε στο Χ.

Την Κυριακή σημειώθηκε στο Στενό του Κερτς διαρροή πετρελαίου από δύο ρωσικά τάνκερ, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές λόγω τρικυμίας. Τα δεξαμενόπλοια αυτά μετέφεραν 9.200 μετρικούς τόνους (62.000 βαρέλια) πετρελαϊκών προϊόντων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η ποσότητα του πετρελαίου που έχει διαρρεύσει στη θάλασσα, όμως ενδέχεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές που έχουν πλήξει τα τελευταία χρόνια την περιοχή.

Στο μεταξύ σήμερα η Βρετανία ανακοίνωσε ότι επιβάλει κυρώσεις σε 20 πλοία τα οποία με παράνομες πρακτικές παρακάμπτουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, ένα από τα πιο πρόσφατα μέτρα που έλαβε το Λονδίνο εναντίον του σκιώδους ρωσικού στόλου.

«Τα έσοδα από το πετρέλαιο που αποκομίζει ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη φωτιά του παράνομου πολέμου του, την ώρα που ουκρανικές οικογένειες αναγκάζονται να υποστούν κρύες, σκοτεινές νύκτες, συχνά χωρίς θέρμανση, φως ή ηλεκτρικό, καθώς γίνονται στόχος των ανηλεών πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.

Εξάλλου και η ΕΕ υιοθέτησε χθες το 15ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που περιλαμβάνει μέτρα κατά του σκιώδους στόλου της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE