Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Κληρίδης, το Δικαστήριο θεωρεί ότι υπήρξε κάποιο σφάλμα με το να μην επιτρέψει στον ιατροδικαστή να καταθέσει αλλά δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει η διαδικασία.
«Είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να συνεχίσει το έργο τους οι δύο ποινικοί ανακριτές που διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», συνέχισε
«Η σημερινή απόφαση δικαιώνει την οικογένεια… συνεχίζουμε τον αγώνα», πρόσθεσε.
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι γίνεται δεκτό το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας ότι ο θάνατος του Θανάση Νικολάου επήλθε από στραγγαλισμό.
Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».