Τουρκία: Πάνω από 25.000 Σύροι επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά την πτώση του Άσαντ

Τουρκία: Πάνω από 25.000 Σύροι επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά την πτώση του Άσαντ

Περισσότεροι από 25.000 Σύροι επέστρεψαν στα σπίτια τους από την Τουρκία μετά την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

Η Τουρκία φιλοξενεί σχεδόν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 2011 και η παρουσία των οποίων αποτέλεσε θέμα για την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που επέστρεψαν στη Συρία τις τελευταίες 15 ημέρες ξεπέρασε τις 25.000», δήλωσε ο Αλί Γερλίκαγια στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Γερλίκαγια είπε ότι θα δημιουργηθεί γραφείο μετανάστευσης στην τουρκική πρεσβεία και το προξενείο στη Δαμασκό και το Χαλέπι, ώστε να τηρούνται τα αρχεία των Σύριων που επιστρέφουν.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ξεκάθαρο μήνυμα για το Κυπριακό: «Λύση με δικαιώματα για όλους και χωρίς τουρκικά στρατεύματα»

Ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού με τρόπο που να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσπως Κόνιζου Λοϊζιά «Οι γίγαντες των Βορείων Προαστίων», στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE