ΣΠΕ Αγίας Φύλας: Στο Κακουργιοδικείου την Τρίτη (27/10) οι 6 για τα δάνεια στη ΣΠΕ

ΣΠΕ Αγίας Φύλας: Στο Κακουργιοδικείου την Τρίτη (27/10) οι 6 για τα δάνεια στη ΣΠΕ

Οι έξι αντιμετωπίζουν 180 συνολικά κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν 22 περιπτώσεις δανείων 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις την περίοδο 2006-2009.

Στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού παρουσιάζονται σήμερα τα έξι πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση σύναψης  δανείων χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.
 
Πρόκειται για 54χρονο επιχειρηματία ανάπτυξης γης, τον 42χρονο διευθυντή της εταιρείας του, έναν 65χρονο, πρώην μέλος της Επιτροπείας της ΣΠΕ, τον 55χρονο γραμματέα της ΣΠΕ, τον 43χρονο τμηματάρχη χορήγησης δανείων και τον  40χρονο βοηθό του.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, τα πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας και το πρώην μέλος της Επιτροπείας, φέρεται να ενεργούσαν με το αζημίωτο για λογαριασμό του 54χρονου επιχειρηματία, εξασφαλίζοντας δάνεια που κατέληγαν είτε στους προσωπικούς λογαριασμούς του ή της εταιρείας του, με πλαστές εξασφαλίσεις.
 
Εγγυητές των δανείων ήταν πρόσωπα με οικονομικές δυσκολίες, λήπτες δημοσίου βοηθήματος ή και με ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία προσεγγίζονταν  και έναντι χρηματικής αμοιβής υπέγραφαν τα συμβόλαια, με τα οποία ωστόσο μετατρέπονταν εν αγνοία τους σε πρωτοφειλέτες.
 
Σε άλλες περιπτώσεις, δελεάζονταν άτομα να εξασφαλίσουν δάνειο από τη ΣΠΕ για την αγορά ακίνητης περιουσίας της εταιρείας του 54χρονου, με τη διαβεβαίωση ότι σε λίγα χρόνια θα κέρδιζαν πολύ περισσότερα χρήματα από τη μετέπειτα πώλησή της. Ωστόσο τα ακίνητα αυτά υπερεκτιμούνταν και με πλαστά έγγραφα που παρουσιάζονταν στο Κτηματολόγιο εξασφαλίζονταν πολύ μεγαλύτερα δάνεια, σε σύγκριση με την πραγματική αξία της υποθήκης.

 

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE