Γιάννης Αντωνίου: Η κυβέρνηση ανησυχεί για την κατάσταση στη Συρία

Γιάννης Αντωνίου: Η κυβέρνηση ανησυχεί για την κατάσταση στη Συρία

"Η κυβέρνηση ανησυχεί για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, καθώς δεν θέλει να βρεθεί η Κύπρος προ τετελεσμένων γεγονότων", ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

Μιλώντας στην εκπομπή Από Μέρα Σε Μέρα, σημείωσε ότι η Συρία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, αφού επί του παρόντος στην χώρα υπάρχει κενό εξουσίας.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Κύπρος δεν μπορεί με φυσικούς όρους να αποτρέψει την Τουρκία από ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά επιχειρεί να το πράξει με νομικούς και πολιτικούς όρους.

Ο κύριος Αντωνίου τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται σε νομικό και διπλωματικό επίπεδο, λειτουργώντας προληπτικά για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

"Παρακολουθούμε", είπε, "τις εξελίξεις και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα διασφαλίσουμε τα ζωτικά μας συμφέροντα".

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, ότι στις οκτώ Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου.

Πηγή: ΡΙΚ1 / news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Θάνατος 17χρονου: Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις ανήλικοι - Κατηγορήθηκαν γραπτώς

Οι τέσσερις 17χρονοι που συνελήφθησαν την Κυριακή, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης θανάτου του 17χρονου στον προαύλιο χώρο της Τεχνικής Σχολής Πάφου, θα κατηγορηθούν γραπτώς για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και ακολούθως θα αφεθούν ελεύθεροι, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE