Τραγωδία στη Λευκωσία: Έχασε τη ζωή του το 4χρονο αγοράκι που έπεσε από μπαλκόνι
Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (12/9) στην Έγκωμη, όπου ένα τετράχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι πολυκατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το μήνα, ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ ότι ένας ηλικιωμένος ασθενής από τη Λουιζιάνα βρισκόταν σε «κρίσιμη κατάσταση» με σοβαρή λοίμωξη από τον ιό H5N1. Όπως αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, μετά από ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι ένα μικρό ποσοστό του ιού που ανιχνεύθηκε στο λαιμό του ασθενούς είχε γενετικές μεταλλάξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε «αυξημένη δέσμευση του ιού» σε ορισμένους «κυτταρικούς υποδοχείς που βρίσκονται στο ανώτερο αναπνευστικό των ανθρώπων».
Αυτές οι αλλαγές, αναφέρεται, δεν έχουν εντοπιστεί σε πτηνά. Το CDC πρόσθεσε ότι οι μεταλλάξεις «πιθανότατα δημιουργήθηκαν από την αναπαραγωγή αυτού του ιού στον ασθενή με προχωρημένη νόσο», προσθέτοντας ότι δεν έχει εντοπιστεί μετάδοση του μεταλλαγμένου ιού σε άλλους ανθρώπους.
Οι ειδικοί με τους οποίους επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπαν ότι είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί εάν αυτές οι αλλαγές θα έκαναν τον ιό να εξαπλωθεί πιο εύκολα ή αν θα προκαλούσαν πιο σοβαρή λοίμωξη στους ανθρώπους.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




