Ξεκίνησε η 24ώρη επέλαση του χιονιά στην Ελλάδα: Το έστρωσε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στα λευκά χωριά της Ευβοιας - Δείτε εικόνες
28.12.2024 - 08:06
Σε τέσσερις φάσεις θα εξελιχθεί η νέα κακοκαιρία, η οποία ξεκινήσε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη χώρα. Ήδη χιόνισε στα βόρεια της Αττικής, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ στα λευκά ντύθηκαν τα πρώτα χωριά στην Εύβοια αλλά και τα ορεινά της Λέσβου.
Στην Αττική έχει διακοπεί, επίσης, η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ αλλά και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του «414» μέχρι τον Άγιο Πέτρο. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά πού χρειάζονται αλυσίδες και πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλη την επικράτεια
Δείτε φωτογραφίες από την Ιπποκράτειο Πολιτεία σε υψόμετρο 700 μέτρων
Δείτε βίντεο από την Πάρνηθα, στο καταφύγιο Μπάφι
Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στη Σέτα Ευβοίας. Πρόκειται για το ορεινό χωριό του Δήμου Ερέτριας που ντύνεται πρώτο στα λευκά κάθε χειμώνα, σύμφωνα με το evima.gr.
Το πρωί της Παρασκευής 27/12 το χωριό προμηθεύτηκε με αλάτι από τον Δήμο προκειμένου να αντιμετωπίσουν το χιονιά, σύμφωνα με το eviaonline.gr.
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και σε ορεινές περιοχές της Λέσβου καθώς αμέσως μετά την αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων και της πτώσης της θερμοκρασίας, ξεκίνησαν και οι πρώτες χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες χιόνισε σε Άγρα, Φίλια, Σκαλοχώρι αλλά και σε άλλα σημεία της Λέσβου.
Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.