Πέντε νεκροί από βύθιση σκάφους παρατήρησης φαλαινών

Πέντε νεκροί από βύθιση σκάφους παρατήρησης φαλαινών

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα (ώρα Κύπρου) ανοιχτά του Καναδά, όταν ένα πλοίο παρατήρησης φαλαινών στο οποίο επέβαιναν 27 άτομα βυθίστηκε κοντά στις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων επιβαινόντων. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων, όμως η Ακτοφυλακή έχει επιβεβαιώσει πως κάποια άτομα έχουν διασωθεί.

 

Εκπρόσωπος των τοπικών δομών Υγείας δήλωσε στο Associated Press πως 18 άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

 

Οι έρευνες είναι δύσκολες καθώς στην περιοχή έχει δύσει ο ήλιος και η θερμοκρασία των υδάτων είναι χαμηλή.

Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού και εναέρια μέσα τα οποία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα ώστε να επιχειρούν σε συνθήκες σκότους.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Οι εθνικότητες των θυμάτων και των υπόλοιπων επιβατών δεν είναι γνωστές.

Το σκάφος βυθίστηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από την κωμόπολη Τοφίνο, η οποία κάθε χρόνο αποτελεί προορισμό χιλιάδων επισκεπτών που ενδιαφέρονται για θαλάσσια αθλήματα, περιπάτους και παρακολούθηση φαλαινών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE