ΗΕ: Ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι εκθέσεις ΓΓ, 14/1 ενημέρωση από Στιούαρτ

ΗΕ: Ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι εκθέσεις ΓΓ, 14/1 ενημέρωση από Στιούαρτ

Κέντρο διεργασιών για το Κυπριακό θα είναι τον επόμενο μήνα η Νέα Υόρκη, με αποκορύφωμα το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ πριν το τέλος Ιανουαρίου.

Οι εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ για τις Καλές του Υπηρεσίες και την ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) αναμένεται να κυκλοφορήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ.

Ανέφερε πως στις 6 Ιανουαρίου ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης στο νησί, Κόλιν Στιούαρτ, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη όπου στις 14 Ιανουαρίου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 16 Ιανουαρίου θα ενημερώσει τις χώρες που συμβάλλουν με στρατεύματα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κύπρο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ αναμένεται να ανανεώσει την εντολή πριν το το τέλος Ιανουαρίου, πρόσθεσε ο κ. Σιντίκ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ θα συναντηθούν εκ νέου ενδεχομένως μετά τα Θεοφάνεια για να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος στη Χλώρακα: Θύμα 34χρονη γυναίκα - Αποκλείστηκε η σκηνή – Σπεύδουν ιατροδικαστές - Και απόπειρα φόνου κατά 14χρονου

Φόνος στη Χλώρακα: Θύμα 34χρονη γυναίκα - Αποκλείστηκε η σκηνή – Σπεύδουν ιατροδικαστές - Και απόπειρα φόνου κατά 14χρονου

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης με θύμα μια 34χρονη γυναίκα και απόπειρα φόνου εναντίον 14χρονου, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν σήμερα γύρω στις 17:30 σε διαμέρισμα στη Χλώρακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE