Mea culpa Μακρόν για τις πρόωρες εκλογές

Mea culpa Μακρόν για τις πρόωρες εκλογές

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναγνώρισε, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς το γαλλικό λαό, ότι η απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2024 δημιούργησε μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια στη χώρα, καλώντας παράλληλα την Ευρώπη να σταματήσει να είναι «αφελής» σε θέματα εμπορίου και γεωργίας.

Το έτος που φεύγει ήταν ταραχώδες για τον Μακρόν, ο οποίος τον Ιούνιο προκήρυξε αιφινιδίως πρόωρες εκλογές, μια απόφαση που γύρισε μπούμερανγκ στον Γάλλο πρόεδρο, με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών να φέρνουν μια κατακερματισμένη Εθνοσυνέλευση, με μεγάλη αύξηση ακροδεξιών βουλευτών, μειώνοντας τη δύναμη του Μακρόν.

«Η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και οι πρόωρες εκλογές έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει μεγαλύτερες διαιρέσεις στην Εθνοσυνέλευση, παρά λύσεις για τον γαλλικό λαό», «παράγοντας περισσότερη αστάθεια, παρά ηρεμία», ανέφερε ο Μακρόν στο τηλεοπτικό του μήνυμα, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

«Αναλαμβάνω πλήρως το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί», τόνισε ο Μακρόν, συνεχίζοντας αυτό το mea culpa του. Εκτίμησε ότι το 2025 θα πρέπει να είναι το έτος της «συλλογικής ανάκαμψης» για να επιτραπεί να έρθει «σταθερότητα».

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως «οι Ευρωπαίοι πρέπει να σταματήσουν να είναι αφελείς» σε θέματα εμπορίου και γεωργίας, καλώντας σε «αφύπνιση» απέναντι σε «νομοθεσίες» που «υπαγορεύονται από άλλους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα - Δίνει δικαίωμα στην Αστυνομία να αποφασίσει για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

ΠτΔ: Στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα - Δίνει δικαίωμα στην Αστυνομία να αποφασίσει για απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων

Στις πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα λάβει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ανάμεσα σε άλλα, σε σχέση με την αναζωογόνηση ακριτικών περιοχών, αλλά και την ασφάλεια στα γήπεδα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα παραθέσει την πρώτη εβδομάδα Μαρτίου, συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ για το έργο της Κυβέρνησης κατά το 2024.

BEST OF TOTHEMAONLINE