Τατάρ: Ποια τα οφέλη από πιθανή διάνοιξη οδοφράγματος στη Μια Μηλιά

Τατάρ: Ποια τα οφέλη από πιθανή διάνοιξη οδοφράγματος στη Μια Μηλιά

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, επιθεώρησε το πρωί της Παρασκευής την περιοχή της κατεχόμενης Μιας Μηλιάς, στο σημείο όπου η τ/κ πλευρά ζητά να ανοίξει νέο σημείο διέλευσης.

Στην επιθεώρηση, τον συνόδευαν ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί, ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ, καθώς και άλλα στελέχη.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η διαδικτυακή «Γκιουντέμ Κίπρις» γράφει σήμερα ότι ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι το ζήτημα των σημείων διέλευσης έχει συζητηθεί και στη Νέα Υόρκη, και παρόλο που η τουρκοκυπριακή πλευρά προσέγγισε το θέμα θετικά - όπως ισχυρίστηκε - δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας.

Ακόμη ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι το άνοιγμα ενός οδοφράγματος στην περιοχή θα ωφελήσει την κοινότητα, ενώ τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί απάντηση στις κατηγορίες περί αδιαλλαξίας.

Από την πλευρά του, ο Τουργκάι Ντενίζ υποστήριξε ότι το εμπόριο αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανοίξουν σημεία διέλευσης στην Λευκωσία. Ο δε Μεχμέτ Χαρμαντζί, δήλωσε ότι ο «δήμος» είναι έτοιμος να παράσχει κάθε στήριξη για το άνοιγμα νέου σημείου διέλευσης στην περιοχή, καθώς η Λευκωσία το έχει ανάγκη από το 2015.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE