Η Κύπρος γιόρτασε τα Θεοφάνεια: Ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού σε Αγία Νάπα και Λευκωσία - Δείτε βίντεο

Η Κύπρος γιόρτασε τα Θεοφάνεια: Ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού σε Αγία Νάπα και Λευκωσία - Δείτε βίντεο

Η Κύπρος γιορτάζει σήμερα τα Θεοφάνεια. Εν μέσω αίθριου καιρού, οι πιστοί κατέκλυσαν τους ναούς για τον καθαγιασμό των υδάτων, την ώρα που το Τμήμα Μετεωρολογίας προβλέπει ότι η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη.

Εορτασμοί για τα Θεοφάνεια πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, αλλά και στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα Καρπασίας. Όπως είχε ανακοινώσει η κοινότητα, η λειτουργία θα τελεστεί προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου.

Η Θεία Λειτουργία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 10.30, όπου και ακολούθησε ο καθιερωμένος καθαγιασμός των υδάτων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Βουλής ήταν στον Επίσημο Εορτασμό των Θεοφανείων στην Αγία Νάπα. 

Δείτε βίντεο από την Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου

Δείτε σχετικό βίντεο από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ - Οι προκλήσεις ενόψει βουλευτικών και ο κίνδυνος αποκλεισμού-Ερωτήματα για επιστροφή Παπαδάκη και Ευσταθίου

ΕΔΕΚ - Οι προκλήσεις ενόψει βουλευτικών και ο κίνδυνος αποκλεισμού-Ερωτήματα για επιστροφή Παπαδάκη και Ευσταθίου

Η ΕΔΕΚ βαδίζει προς τις βουλευτικές εκλογές του 2026 αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας της: Την επανένταξή της στο πολιτικό σκηνικό ως σοβαρός και υπολογίσιμος παίκτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE