Σεισμός στο Θιβέτ: Τουλάχιστον 36 νεκροί εξαιτίας της ισχυρότατης δόνησης - Δείτε σοκαριστικά βίντεο

Σεισμός στο Θιβέτ: Τουλάχιστον 36 νεκροί εξαιτίας της ισχυρότατης δόνησης - Δείτε σοκαριστικά βίντεο

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιφέρεια του Θιβέτ, στη νοτιοδυτική Κίνα, στα Ιμαλάια, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ημερησία της Νανφάνγκ.

Λίγο νωρίτερα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έκανε λόγο για εννιά νεκρούς και κατάρρευση «πολλών» κτιρίων.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών και έπληξε το καντόνι του Ντινγκρί, κοντά στα σύνορα του Νεπάλ, περί τις 09:05 (τοπική ώρα· 03:05 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη CENC, δημόσια σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας.

Από την πλευρά του το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) έκανε λόγο για σεισμό 7,1 βαθμών. Η δόνηση έγινε αισθητή ως την Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή.

«Δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο καντόνι του Ντινγκρί και στα περίχωρά του και πολλά κτίρια κατέρρευσαν κοντά στο επίκεντρο», ανέφερε η δημόσια τηλεόραση CCTV.

Μετρούν πληγές

Έχουν καταγραφεί ήδη δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις· η πιο ισχυρή ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε πως οι τοπικές αρχές έσπευσαν σε διάφορες κοινότητες για να «αποτιμήσουν» τις συνέπειες του σεισμό.

 

Το συγκεκριμένο θιβετανό καντόνι, σε μεγάλο υψόμετρο, μετρά περίπου 62.000 κατοίκους και δεν απέχει πολύ από τον κινεζικό τομέα του όρους Έβερεστ.

Αν και οι σεισμικές δονήσεις είναι γενικά συχνές στην ορεινή περιοχή, ο σημερινός σεισμός είναι ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφτεί σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με τη CENC.

Στην πρωτεύουσα Κατμαντού του Νεπάλ οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους και οι δρόμοι γέμισαν με κόσμο που ξύπνησε από τον σεισμό.

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ σκότωσε περίπου 9.000 ανθρώπους και κατέστρεψε περίπου 1 εκατομμύριο κατασκευές στο Νεπάλ το 2015.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE