Επίκαιρο όσο ποτέ...Χωριό στην Ιταλία απαγορεύει στους κατοίκους να… αρρωσταίνουν

Επίκαιρο όσο ποτέ...Χωριό στην Ιταλία απαγορεύει στους κατοίκους να… αρρωσταίνουν

Ένα μικρό ιταλικό χωριό απαγόρευσε στους κατοίκους του να αρρωσταίνουν σοβαρά.

Οι κάτοικοι του Μπελκάστρο (Belcastro) «διατάσσονται … να αποφεύγουν να προσβληθούν από οποιαδήποτε ασθένεια που μπορεί να απαιτεί επείγουσα ιατρική βοήθεια», αναφέρεται σε διάταγμα του τοπικού δημάρχου Αντόνιο Τόρτσια.

Το Μπελκάστρο βρίσκεται στη νότια περιοχή της Καλαβρίας – μία από τις φτωχότερες της Ιταλίας.

Ο Τόρτσια δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν «προφανώς μια χιουμοριστική πρόκληση», αλλά ότι είχε μεγαλύτερο αποτέλεσμα από τις επείγουσες ανακοινώσεις που είχε στείλει στις περιφερειακές αρχές για να επισημάνει τις ελλείψεις του τοπικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Περίπου οι μισοί από τους 1.200 κατοίκους του Μπελκάστρο είναι άνω των 65 ετών και το πλησιέστερο τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (A&E) απέχει πάνω από 45 χιλιόμετρα (28 μίλια), δήλωσε ο δήμαρχος.

Το εφημερεύον ιατρείο του χωριού είναι επίσης ανοιχτό μόνο σποραδικά και δεν προσφέρει καμία κάλυψη κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, των αργιών ή εκτός ωραρίου.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.