Τετ α τετ Χριστοδουλίδη με Πρόεδρο της Αιγύπτου: Συζήτησαν και ενεργειακά

Τετ α τετ Χριστοδουλίδη με Πρόεδρο της Αιγύπτου: Συζήτησαν και ενεργειακά

Για την κατάσταση στη Συρία και ενεργειακά συζήτησαν στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους ο Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία και ενεργειακά.

Η κρίση στη Συρία, σημείωσαν οι ίδιες πηγές, δημιουργεί την ώθηση σε χώρες της περιοχής, όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να στείλουν σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ένα κοινό μήνυμα για την κατάσταση πραγμάτων στη Συρία.

Συζητήθηκε ακόμη όπως υπάρξουν ανακοινώσεις το πρώτο τρίμηνο του 2025, σχετικά με την εμπορευματοποίηση του κοιτάσματος του Κρόνου, το οποίο είναι υπό τη διαχείριση της ΕΝΙ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ το 2026 με αφορμή την αποδέσμευση της βοήθειας €4 δισεκατομμυρίων για το μεταναστευτικό που αναμένει η Αίγυπτος από την ΕΕ.

Δόθηκε €1 δισεκατομμύριο στην Αίγυπτο από την ΕΕ μέχρι τώρα, όπως ανέφεραν οι πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE