Έντονη ανησυχία Χαρτσιώτη: Σε ενέργειες για εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας κάλεσε την Αστυνομία μετά τις αποδράσεις

Έντονη ανησυχία Χαρτσιώτη: Σε ενέργειες για εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας κάλεσε την Αστυνομία μετά τις αποδράσεις

Την έντονη ανησυχία του για τα τελευταία συμβάντα και τις αποδράσεις εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης με την ηγεσία της Αστυνομίας, την οποία κάλεσε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον τόπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, ο κ. Χαρτσιώτης συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο με την ηγεσία της Αστυνομίας, προκειμένου να συζητηθούν τα τελευταία συμβάντα.

Κατά την σύσκεψη, όπως αναφέρεται, ο Αρχηγός Αστυνομίας επικεντρώθηκε στις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί προκειμένου να καλύψει επιχειρησιακά κενά και αδυναμίες που εντόπισε η νέα ηγεσία και τα οποία ανάγονται σε παθογένειες δεκαετιών, τονίζοντας παράλληλα ότι για την αντιμετώπιση τους θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως παρά τις όποιες δυσκολίες, η νέα ηγεσία «τόνισε εμφαντικά την αποφασιστικότητα της να προχωρήσει για το σκοπό αυτό αμέσως σε βαθιές τομές ώστε να ξεκινήσει η ουσιαστική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, με βάση σχετικό σχεδιασμό, ο οποίος προβλέπει βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους».

Ο Υπουργός, από την πλευρά του, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα τελευταία συμβάντα και κάλεσε τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες και ενδεδειγμένες ενέργειες, με στόχο πάντοτε την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στον τόπο, όπως αναφέρεται.

«Προς τούτο επανέλαβε προς την ηγεσία της Αστυνομίας την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης, με στόχο να επιτύχει στο έργο της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE