«Πονοκέφαλος» στην Αστυνομία - Σύσκεψη για τα συχνά κρούσματα κλοπών στην Λάρνακα

«Πονοκέφαλος» στην Αστυνομία -  Σύσκεψη για τα συχνά κρούσματα κλοπών στην Λάρνακα

«Πονοκέφαλο» για την Αστυνομία και τις τοπικές αρχές αποτελούν οι αυξημένοι αριθμοί κλοπών που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πόλη και τα περίχωρα της Λάρνακας.

Είναι γι’ αυτό το λόγο την Πέμπτη (9/1), στις 11 το πρωί, ορίστηκε έκτακτη σύσκεψη του Δημάρχου Λάρνακας με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης, στην οποία κλήθηκαν να  παραστούν ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού και ο αντιδήμαρχος Λιβαδιών, καθότι και σ’ αυτές τις περιοχές παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα κλοπών. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σταγραφεία του Δήμου Λάρνακας.

Ο εκπρόσωπος τύπουτης Α.Δ. Λάρνακας Σπύρος Χρυσοστόμου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι διαρρήξεις και κλοπές γίνονται σε διάφορες περιοχές της Λάρνακας και όχι μόνο στην περιοχή της Δροσιάς, για την οποία έγινε ειδική αναφορά τα τελευταία 24ωρα, με τους κατοίκους της να παρουσιάζονται ανάστατοι και να ζητούν την λήψη  αυστηρότερων μέτρων.

Εξού κι έχουν δημιουργήσει κοινότητα στο WhatsApp, σε μια προσπάθεια να εντοπίζουν τις εστίες των κλοπών κι αν είναι εφικτό και τους δράστες.

Σύμφωνα πάντα με τονκ.Χρυσοστόμου, οι δράστες στοχεύουν κυρίως σταθμευμένα αυτοκίνητα και κατοικίες με σκοπό την κλοπή χρημάτων ή άλλης περιουσίας. Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη κάποιων ύποπτων προσώπων σχετικά με υποθέσεις κλοπών οι οποίες έχουν καταχωρισθεί στο
δικαστήριο, ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει οξύ.

Διπλό κτύπημα

Στο μεταξύ, μέσα σ’ ένα 24ωρο, στο κέντρο της Λάρνακας και σε περιοχή της Δρομολαξιάς, άγνωστοι επιτέθηκαν και λήστεψαν δύο αλλοδαπούς διανομείς φαγητού. Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο και στις δύο περιπτώσεις να πρόκειται για τους ίδιους δράστες. Ωστόσο, οι υποθέσεις αυτές δεν φαίνεται να σχετίζονται με παρόμοιες επιθέσεις που συνέβησαν στοπρόσφατο παρελθόν σε άλλες επαρχίες. Η τελευταία επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή του Δήμου Δρομολαξιάς - Μενεού λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης (7/1) με θύμα 22χρονο διανομέα φαγητού. Ενώ ο νεαρός επέβαινε μοτοσικλέτας που ήταν σταθμευμένη, τον προσέγγισαν τρία άγνωστα πρόσωπα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, απείλησαν τον διανομέα, ο ένας με όπλο και οι υπόλοιποι δύο με μαχαίρια, και κατάφεραν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό, τα κλειδιά της μοτοσικλέτας και ένα κινητό τηλέφωνο. Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου, που αξιολογεί τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής. Η πρώτη επίθεση εναντίον διανομέα φαγητού σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, στο κέντρο της Λάρνακας.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 21χρονου παραπονούμενου, κατά τη διάρκεια παράδοσης φαγητού σε άγνωστο προς αυτόν πρόσωπο, τον πλησίασε δεύτερο άτομο προτάσσοντας μαχαίρι, ενώ τρίτο πρόσωπο του έκλεψε το μοτοποδήλατο, το κινητό του τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE