ΑΚΕΛ για θάνατο 24χρονου: «Στήθηκε από το εσωτερικό της Αστυνομίας επιχείρηση κουκουλώματος»

ΑΚΕΛ για θάνατο 24χρονου: «Στήθηκε από το εσωτερικό της Αστυνομίας επιχείρηση κουκουλώματος»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ σχετικά με την υπόθεση θανάτου του 24χρονου αλλοδαπού, τονίζοντας πώς τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο Αρχηγός της Αστυνομίας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Η επιβεβαίωση ότι ο θάνατος του 24χρονου στη Λευκωσία, στις 6 του μήνα προκλήθηκε από όπλο αστυνομικού εγείρει τεράστια και πρωτοφανή ζητήματα ως προς την κατάσταση και το βάθος της σήψης που επικρατεί στην Αστυνομία. Ενώ αρχικά είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, πέντε μέρες αργότερα αποκαλύπτεται ότι ο θάνατος προκλήθηκε από πυροβολισμό από υπηρεσιακό όπλο. Είναι πέρα για πέρα προφανές ότι στήθηκε από το εσωτερικό της Αστυνομίας επιχείρηση κουκουλώματος της υπόθεσης.

Τα ζητήματα που εγείρονται είναι πρωτοφανή και τεράστια. Αν η Αστυνομία οργανώνει την απόκρυψη της αλήθειας για οποιαδήποτε υπόθεση ή περιστατικό, τότε ακυρώνει τον ρόλο της και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Αν δεν μπορεί να εμποδίσει να συμβαίνουν αυτά στο εσωτερικό της, τότε διερωτάται κανείς πώς θα φέρει σε πέρας την αποστολή της για την ασφάλεια των πολιτών. Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες συλλήψεις μελών της Αστυνομίας σε σειρά άλλων υποθέσεων που έχουν να κάνουν με διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, δεκασμό καθώς και στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα μεγάλα θέματα δημόσιας τάξης και εγκληματικότητας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας πρέπει να συναισθανθούν την ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στο αστυνομικό σώμα και να αντιληφθούν ότι η ανάληψη της ευθύνης είναι πλέον μονόδρομος. Αν δεν μπορούν να το αντιληφθούν οι ίδιοι, τότε η ευθύνη των αποφάσεων βρίσκεται πλέον στον Πρόεδρο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE