ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάριος Δημητριάδης: Πρέπει να βρούμε μια βιώσιμη λύση για να επανενώσουμε την πατρίδα μας

Μάριος Δημητριάδης: Πρέπει να βρούμε μια βιώσιμη λύση για να επανενώσουμε την πατρίδα μας

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουμε να βρούμε με ένα ρεαλιστικό τρόπο μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος για να επανενώσουμε την πατρίδα μας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της παρέλασης στη Λάρνακα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Υπουργός είπε πως «σήμερα γιορτάζουμε μια σημαντική εθνική επέτειο που έχει να κάνει με την ηρωική αντίσταση που έδειξαν οι Ελληνες, οι συμπατριώτες μας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πιστεύω ότι η σημασία αυτών των εθνικών επετείων δεν είναι τόσο οι παρελάσεις και οι εορτασμοί όσο να πάρουμε κάποια διδάγματα, κάποια μαθήματα για το θάρρος που έδειξαν οι Ελληνες τότε».
 
Πρόσθεσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που βρίσκεται και η δική μας χώρα εδώ και αρκετά χρόνια θα πάρουμε δύναμη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον πολυπόθητο στόχο που δεν είναι άλλος από την επανένωση της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση με ένα ρεαλιστικό τρόπο, μια βιώσιμη λύση για να επανενώσουμε την πατρίδα μας».

Οι εορτασμοί για τη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λάρνακα, ξεκίνησαν με γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της πόλης, εωθινό στους δρόμους και έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη και τον Επαρχο Οδυσσέα Χατζηστεφάνου.
 
Ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήροs στην οποία χοροστάτησε ο Χωρεπίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Υπουργός Μεταφορών.
                        
Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) μπροστά από την εξέδρα στην Πλατεία Κίμωνος.

Στην παρέλαση έλαβαν τα Λύκεια, Γυμνάσια και άλλες Σχολές Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Λάρνακας, Σώματα Προσκόπων Κύπρου, Σώματα Κυπρίων Οδηγών, το Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, Σωματεία, Οργανώσεις, η Πολιτική Άμυνα και Τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top