Λετυμπιώτης: «Η Αστυνομία δεν έκρυψε ότι ρίχθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή της Ποταμιάς»
13.01.2025 - 09:32
Για τις ευθύνες που καταλογίζουν τα κόμματα στην Κυβέρνηση για τον θάνατο 24χρονου από πυρά αστυνομικών μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την διεξαγωγή έρευνας για πιθανά πειθαρχικά αδικήματα από τον ιατροδικαστή. Σήμερα ο Υπουργός Υγείας θα εισηγηθεί προς την ΕΔΥ όπως θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας τον ιατροδικαστή. Παράλληλα, συνέχισε, ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή ο οποίος θα προΐσταται των ανακρίσεων της Αστυνομίας.
Όσον αφορά τις επικρίσεις των κομμάτων για προσπάθεια συγκάλυψης, δήλωσε ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και πολύ υπεύθυνοι πριν εξάγουμε συμπεράσματα και πριν να υπάρχει αποτέλεσμα των ερευνών. Αυτά τα συμπεράσματα είναι αυθαίρετα, ατεκμηρίωτα και βεβιασμένα αφού δεν έχουν ενώπιον τους τα γεγονότα. Δεν υπάρχει και δεν υπήρξε κανένα ενδεχόμενο για συγκάλυψη».
Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία δεν έκρυψε ότι ρίχθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή της Ποταμιάς. «Θα πρέπει στον δημόσιο λόγο να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί πριν εξάγουμε αυθαίρετα συμπεράσματα».
«Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Θα πρέπει να εντοπίζονται τα κενά, οι στρεβλώσεις και οι διαχρονικές παθογένειες που υπάρχουν στην Αστυνομία, χωρίς να μηδενίζεται το έργο της», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.