Νίκος Λοϊζίδης για θάνατο 24χρονου: «Η υπόθεση εξιχνιάστηκε - Το μόνο κενό που μένει στην υπόθεση είναι το ποιος έριξε το πτώμα στο χωράφι»

Νίκος Λοϊζίδης για θάνατο 24χρονου: «Η υπόθεση εξιχνιάστηκε - Το μόνο κενό που μένει στην υπόθεση είναι το ποιος έριξε το πτώμα στο χωράφι»

Τάχιστη αναδιοργάνωση της Αστυνομίας ζήτησε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ», Νίκος Λοϊζίδης, ο οποίος τόνισε ότι η Αστυνομία πρέπει να βρει τα πόδια της μέσα από τα προβλήματα που έχει εδώ και δεκαετίες, ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να τοποθετηθεί σε σχέση με την υπόθεση θανάτου του 24χρονου Πακιστανού, που βρέθηκε νεκρός ανήμερα των Φώτων σε χωράφι στον Στρόβολο, ο κ. Λοϊζίδης είπε πως θεωρεί ότι «η υπόθεση εξιχνιάστηκε» και ότι «το μόνο κενό που μένει στην υπόθεση είναι το ποιος έριξε το πτώμα του αλλοδαπού στο χωράφι».

Απαντώντας σε σχέση με τις αντιδράσεις, που κάνουν λόγο για «κουκούλωμα», ο Πρόεδρος της Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ» είπε πως η άποψή του είναι ότι «η κριτική για την αστυνομία ή για τους αστυνομικούς είναι καλοδεχούμενη», ενώ παραδέχτηκε ότι η αστυνομία θέλει αναδιοργάνωση.

Ωστόσο, διερωτήθηκε σε «ποιο σημείο έγινε το κουκούλωμα», αφού όπως είπε η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί από την περασμένη Παρασκευή και έχει γίνει ταυτοποίηση της βολίδας μαζί με το συγκεκριμένο όπλο.

Ανέφερε πως «πρέπει να γίνεται κριτική με επιχειρήματα», για να συμπληρώσει ότι «χωρίς αποδείξεις για κουκούλωμα δεν το αποδεχόμαστε» και ότι «αν έχουν αποδείξεις κάποιοι να έρθουν να καταθέσουν, που έγινε το κουκούλωμα με αποδείξεις».

«Τοποθετήθηκα πολλές φορές δημοσία και ζήτησα να μου πουν σε ποιο σημείο έγινε το κουκούλωμα όταν πρώτον οι Μαδίτες τη Δευτέρα το βράδυ, μόλις έριξαν τους πυροβολισμούς στα τρία ύποπτα οχήματα στη νεκρή ζώνη Ποταμιάς, κατευθείαν έδωσαν καταθέσεις και το ανέφεραν ότι υπήρξαν κανόνες εμπλοκής και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες», είπε.

Δεύτερον, πρόσθεσε, «έγιναν περισσότερες ενέργειες από την Αστυνομία, μετά την λανθασμένη υπόδειξη, σε εισαγωγικά, του ιατροδικαστή ότι ήταν αιφνίδιος θάνατος και έγιναν περισσότερες ενέργειες από την αστυνομία, για το συγκεκριμένο θέμα από ότι έπρεπε παρόλο που ο ιατροδικαστής τους είπε αιφνίδιος θάνατος».

Τρίτον, ανέφερε, «η αστυνομία μετά την νεκροψία εξιχνίασε την υπόθεση, όσον αφορά στη βολίδα ότι τελικά ήταν η βολίδα του Μαδίτη τη Δευτέρα τη νύχτα, που ήταν στο σώμα του άτυχου αλλοδαπού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «άλλο να κάνεις κριτική και άλλο να κατηγορείς για ποινικά αδικήματα αστυνομικούς απλούς», για να σημειώσει πως τη Συντεχνία δεν την ενδιαφέρει ποιος είναι Υπουργός ή Αρχηγός ή τα οποιαδήποτε πολιτικά παιχνίδια, αλλά, όπως σημείωσε, την ενδιαφέρει η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας και «να βρει τα πόδια της μέσα από τα προβλήματα που έχουμε εδώ και δεκαετίες, για να μπορέσει να ορθοποδήσει».

Ζήτησε «τάχιστη αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφάλειας», τονίζοντας ότι αυτό ήταν κάτι το οποίο η κυβέρνηση υποσχέθηκε από την πρώτη μέρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE